Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět

Už jste využili svůj příspěvek na vzdělávání?

Chcete zlepšit svou pozici v zaměstnání? Plánujete kariérní změnu a potřebujete se naučit něco nového? Dotované kurzy Ministerstvem práce a sociálních věcí (MPSV) vám vylepší profesní životopis, doplní znalosti nutné pro kariérní růst a zvýší vaši cenu na trhu práce. MPSV za vás zaplatí 82 % až 100 % ceny kurzu do výše 50 000 Kč.

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) spustilo on-line databázi vzdělávacích kurzů a rekvalifikací. Databázi administrují úřady práce, které Vám zároveň na kurz mohou přispět až 100 % ceny kurzu, pokud půjde o rekvalifikaci a až 82 % ceny v případě kurzů zaměřených na digitální dovednosti v IT nebo Průmyslu 4.0. Celkově na své další vzdělávání můžete v průběhu následujících tří let čerpat až 50 tis. Kč. Tato nabídka je dostupná komukoliv, kdo má 18 let a má zájem se vzdělávat. Můžete pracovat, podnikat, studovat, hledat práci, nebo být na rodičovské dovolené.

My vám nabízíme Kurz znakového jazyka (podívejte se na nabídku kurzů CŽV na našem webu). Jde o dvousemestrální kurz akreditovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Protože se jedná o tzv. čistou rekvalifikaci, cenu kurzu vám uhradí úřad práce v plné výši, pokud budete postupovat podle návodu níže nebo na webu Jsem v kurzu. Přihlášky přijímáme průběžně.

Dále nabízíme nové rekvalifikační kurzy v oblasti technologie zpracování plastů, pryže a laboratorní analýzy. Připravilo je pro vás naše Centrum polymerních systémů. Jejich nabídku najdete na webu centra.

Jak to funguje?

Na stránce www.mpsv.cz kliknete na odkaz Vzdělávací kurzy a rekvalifikace. Kurzy můžete vyhledávat podle oboru, místa nebo termínu konání. U každého kurzu jsou pak uvedeny informace o obsahu a délce kurzu, volných místech, ceně a termínech konání.

V případě, že se rozhodnete na vybraný kurz přihlásit, budete přesměrováni na stránku s výzvou k přihlášení prostřednictvím osobní datové schránky nebo Identity občana. Pak vyplníte a odešlete přihlášku. Pokud bude přihláška kompletní, vše vyřídíte on-line a nemusíte na pobočku úřadu práce. Pokud nemáte a ani nechcete zřizovat datovou schránku či Identitu občana, je potřeba zajít na pobočku úřadu práce a přihlásit se na kurz tam. O dalších krocích Vás bude úřad práce informovat průběžně. Nutnou podmínkou pro proplacení kurzu úřadem práce je zaškrtnutí souhlasu, že pro účely tohoto vzdělávání se zařadíte do evidence zájemců o zaměstnání. Jde o formalitu, ze které pro Vás neplynou žádné důsledky a po absolvování kurzu se můžete z evidence zase odhlásit.

Se vším, co Vás bude zajímat ohledně Vašeho dalšího vzdělávání, Vám poradí na pobočkách úřadu práce ve Zlínském kraji. Potřebné informace dohledáte také na stránce Jsem v kurzu.

 

Fakulty a součásti

Zavřít