Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
FMK

Móda a charita se opět spojí. Fashion Event Dotek odhalí téma následujícího ročníku

Novou kapitolu třináctého ročníku Fashion Event Dotek zahájí 15. října studentky a studenti Fakulty multimediálních komunikací (FMK) Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně v galerii Photogether v areálu Zlínské polikliniky. Odhalení nového tématu bude opětovně souviset s podporou neziskového organizace Aliance žen s rakovinou prsu o.p.s., na jejíž konto poputuje výtěžek z projektu zlínských designérů ADO Pop-up. Program doplní panelové diskuse s mladými českými designéry v rámci pořadu Českého rozhlasu Radia Wave „Šatníky” pod taktovkou kreativní producentky Veroniky Ruppert.

Fashion Event Dotek, neziskový projekt Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, zprostředkoval prostor studentkám a studentům módní tvorby již ve 12. ročnících, během kterých projekt podpořil tři neziskové organizace. Již sedmým rokem putuje veškerý výtěžek z benefičních aukcí a doprovodných programů neziskové organizaci Aliance žen s rakovinou prsu o.p.s., která poskytuje pomoc onkologickým pacientkám a edukuje veřejnost o prevenci a problematice spojené s tímto onemocněním. Nebude tomu jinak ani 15. října v galerii Photogether ve Zlíně, kde proběhne druhý ročník doprovodného programu s názvem Inside of Dotek, na jehož harmonogramu je odhalení nového tématu pro následující ročník, a diskuze v rámci pořadu Šatníky s jeho autorkou, Veronikou Ruppert.

„Dotek sleduji a navštěvuji dlouhodobě, moc se mi líbí energie a inspirace, kterou přináší. Natočit na akci podcast Šatníky před živým publikem je pro mě super zábavná výzva, na kterou se moc těším,“ říká Veronika Ruppert, autorka podcastu Šatníky na Radiu Wave a kreativní producentka Českého rozhlasu (produkovala a dramaturgovala podcasty Krása, Sádlo, Lásky čas, Postíže a další). Zmíněný podcast zkoumá přístup československých osobností k oblékání a autentičnosti skrz jejich šatníky a skříně. Návštěvníci říjnového programu ho budou mít možnost vidět naživo jako diskuzi s českou designérkou kabelek a doplňků Kateřinou Vavrouškovou tvořící pro koncept Quitkova. Druhým hostem offline Šatníků bude mladý český návrhář a student ateliéru Design oděvu FMK UTB Pavel Mikliš.

Charitativní částí programu, díky kterému mohou návštěvníci přispět na chod podporované organizace, bude projekt ADO Pop-up. Fashion Event Dotek se spojuje nejen s designéry, ale i s mladými umělci a umělkyněmi z hudební sféry. Celou akci uzavřou tři DJ sety lokálních tvůrců v rámci afterparty. „Tento ročník Fashion Event Dotek je novým začátkem další kapitoly, a to nejen díky mladému týmu, který přebírá štafetu projektu. I přes nový start nás těší, že můžeme pokračovat v dlouholeté podpoře Aliance žen s rakovinou prsu o.p.s. Jsme rádi, že říjnový program přivítá jak věrné příznivce, tak nové tváře, kterým předáme nejen nové poznatky ze světa módy, ale informujeme je také o důležitosti prevence rakoviny prsu,“  komentuje nová projektová manažerka Karin Dugasová. Ta zmiňuje i důležitost prevence, o které Aliance žen s rakovinou prsu nezapomene edukovat i v rámci Inside od Dotek.

Prostory galerie Photogether se návštěvníkům otevřou 15. října v 17:00. Po oficiálním zahájení proběhne odhalení tématu třináctého ročníku, na které v 17:45 naváží dvě panelové diskuze v rámci pořadu Šatníky s jeho autorkou Veronikou Ruppert. Program zakončí DJ set tří mladých českých interpretů. ADO Pop-up bude probíhat v rámci celého programu až do 20:00. Vstupné na celou akci je 90 Kč.


Fashion Event Dotek

Fashion Event Dotek je jednodenní událost nabitá bohatým doprovodným programem zakončená galavečerem s módní přehlídkou. Jedná se o projekt Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně s cílem pomáhat a zároveň dávat prostor mladým začínajícím talentům. 

Projekt Dotek pomohl již několika neziskovým organizacím podporující ženy s rakovinou prsu. V současnosti spolupracujeme s organizací Aliance žen s rakovinou prsu, o.p.s. Výtěžek z aukce speciální kolekce, která je součástí hlavního programu, putuje každoročně na podporu chodu dané organizace. Celková vybraná částka aktuálně činí 333 709 Kč.

Bližší informace o projektu najdete na webové stránce fashioneventdotek.cz.

Facebook: Fashion Event Dotek
Instagram: @fashioneventdotek
Youtube: Fashion Event Dotek

Fakulty a součásti

Zavřít