Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
konference

Konference Kybernetická bezpečnost 2024

Konference Řízení procesů a aplikace moderních technologií – Kybernetická bezpečnost je místem, kde se setkávají a diskutují experti na témata spojená s kybernetickou bezpečností a moderními technologiemi. 23. ročník konference již tradičně pořádal Ústav informatiky a umělé inteligence Fakulty aplikované informatiky s laboratořemi penetračních testů PTLAB a umělé inteligence AILAB.

Setkání se zúčastnilo více jak 250 osob v kyberprostoru a dalších 60 přímých účastníků ve vysílacím studiu – hlavním konferenčním sále konference.

Témata konference pokrývala všechna aktuální témata od kvantové kryptografie, penetračních testů, aplikace průmyslového blockchainu po testování aplikací a umělou inteligenci. Úvod konference byl věnován krátkým zdravicím organizátorů a klíčových partnerů. Jako první vystoupil garant konference prof. Roman Jašek a děkan Fakulty aplikované informatiky doc. Vojtěšek. Za generálního partnera promluvil generální ředitel firmy GORDIC a uskupení KYBEZ dr. Jaromír Řezáč, za Elektrotechnickou asociaci České republiky přednesl svůj příspěvek ředitel ElA Blockchain services dr. Otto Havle.

Záštitu konferenci poskytli tyto organizace a sdružení: Elektrotechnická asociace České republiky (ELA), Spolek pro vědu a výzkum (SVV), Klastr virtuální a rozšířené reality.

Partnery konference byly tyto společnosti: GORDIC, SEZNAM.CZ, UNICO MODULAR, MONET+, ICT NWT, PRAGODATA, iTECH21, NEXPRO, PRINCIPIA CONSULTING, BLOGIC, ELA BLOCKCHAIN SERVICES, viz e-konference.utb.cz. Video přenos konference byl realizován společností Jakub Švagera.

Konference byla dne 10. 9. 2024 doplněna společenským setkáním vrcholových manažerů v prostředí hotelu Zlín s volným diskusním “kulatým stolem” s tématy integrujícími bezpečnost, kontinuitu informačních a technologických procesů, umělou inteligenci a sofistikované řízení ekonomiky a průmyslu.

Na setkání manažerů byla autorsky představena právě vycházející publikace “Umělá inteligence a právo”, která analyzuje současné i budoucí trendy v oblasti umělé inteligence a práva. Kniha je určena nejen posluchačům vysokých škol, ale i vrcholovým manažerům, ekonomům a politikům. Autorský kolektiv knihy představují ústavní právníci a respektovaní odborníci na umělou inteligenci. Vydání publikace bylo přímo podpořeno i Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. Kniha byla představena poslancům a senátorům v Poslanecké sněmovně ČR a vychází v odborném vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk.

“23. ročník přinesl již tradičně vysokou úroveň odborných příspěvků. Prezentující připravili velmi zajímavá vystoupení z oblastí praxe a trendů kybernetické bezpečnosti. Prezentace byly ryze praktické a odrážely aktuální a očekávaný stav ICT technologií. Mimořádný význam a přínos mělo pro účastníky představení bezpečných počítačových systémů vystavených na platformě blockchainu, garantujících jedinečnou absolutní robustnost společností ElA blockchain services. Všem přednášejícím, partnerům a organizátorům bych chtěl poděkovat za to, že se nám společně daří toto mimořádné setkání expertů opakovaně organizovat a udržovat vysokou kvalitu.“ dodává prof. Roman Jašek, odborný garant a předseda organizačního výboru konference.

Fakulty a součásti

Zavřít