Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
workshop

Připravuje tě univerzita na výzvy 21. století?

Připravuje tě univerzita na výzvy 21. století? Učíš se toho dost o udržitelnosti a současných přístupech? Co jako studující děláš a můžeš dělat, aby se tvá univerzita posouvala směrem k řešení současných problémů? Tak přesně o takových otázkách bude interaktivní workshop pro studující UTB, který proběhne 14. 5. ve 14 hodin ve studentském klubu U18 na Fakultě humanitních studií.

Náš svět se ocitá v spleti krizí a studující si to silně uvědomují. Hrozba klimatického kolapsu, rychle se prohlubující společenské nerovnosti nebo zhoršující se duševní zdraví ovlivňují životy nás všech.

Ze zahraničních výzkumů vyplývá, že až 70 % vysokoškolských studujících se chce učit o udržitelnosti více. Vedení univerzit na tyto poptávky ale málokdy reagují uspokojivě. V různých zemích proto dnes vznikají studentské univerzitní iniciativy, které formulují a prosazují konkrétní požadavky. Touto cestou dosahují přizpůsobení vzdělávacích osnov krizím a výzvám skutečně relevantním pro mladou generaci.

Pořádáme workshopy po celé republice, při kterých se studujícími otevíráme debatu o roli univerzitního vzdělávání v době společenských krizí, mapujeme zkušenosti a názory studentů a studentek různých oborů a představujeme inspirativní příklady úspěchů studentských hnutí ze zahraničí.

Doraž, přiveď známé a hlavně svůj pohled na věc.

 

Fakulty a součásti

Zavřít