Technologie potravin
Najíst se umí každý, ale dokázat určit, jak je každá surovina vyrobena, a následně ji dokázat analyzovat, to už je určeno pouze vám, vyvoleným potravinovým mágům. Na dvouletém navazujícím oboru si zdokonalíte znalosti z předchozího studia tak, aby se z vás stali odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu nebo ve výzkumných a vývojových institucích. Součástí studia jsou disciplíny zaměřené na chemické, biochemické, mikrobiologické a senzorické změny potravin a nápojů během jejich výroby a skladování. Zvláštní pozornost věnujeme příslušné legislativě a uvádění potravin do oběhu s ohledem na zdravotní nezávadnost. A až to bude za vámi, můžete rozjet třeba vlastní pořad A dost!
Na jaké předměty se můžete těšit?
- Technologie výroby potravin živočišného původu
- Technologie výroby potravin rostlinného původu
- Výroba alkoholických a nealkoholických nápojů
- Analýza a hodnocení potravin
- Mikrobiologie potravin
- Senzorické hodnocení potravin
- Aplikovaná povrchová a koloidní chemie v potravinářství
- Řízení bezpečnosti potravin
- Fyzikální vlastnosti potravin
- Legislativa v potravinářství
Kde najdete po studiu uplatnění?
- Státní správa
- Kontrolní orgány
- Potravinářský průmysl
- Výroba potravin
- Vývoj a výzkum v oblasti potravinářství
- Technolog výroby nápojů či potravin
- Analytik
Co by vás mohlo zajímat?
Zeptejte se přímo studenta!
Zajímají vás podpultovky, které může znát jen ten, kdo právě studuje? No problemo, tu je kontakt: