Technologie potravin
Fakulta:
Fakulta technologická
Program:
Technologie a hodnocení potravin
Specializace:
Technologie potravin
Forma:
Prezenční, Kombinovaná
Typ:
Bakalářské
Jazyk:
Čeština
Podstatou tohoto oboru je dozvědět se všechno o výrobě nejrůznějších druhů nápojů a potravin. Ty, kteří se vydají cestou potravinářských technologů, čekají analýzy složení a hodnocení jakosti a zdravotní nezávadnosti jídla i pití. I se zavřenýma očima budete schopni odhadnout složení a počet „éček“ takřka v čemkoliv a na rozdíl od ostatních budete zatraceně dobře vědět, co se to na těch obalech vlastně píše. Seznámíte se s legislativou, managementem i marketingem potravinářských provozů v oblasti výroby a distribuce potravin tak, aby vás v blízkosti jídla prostě nic nepřekvapilo.
Na jaké předměty se můžete těšit?
- Základy biologie
- Produkce potravinářských surovin
- Základy zbožíznalství potravin
- Základy senzorické analýzy
- Analýza potravin
- Úvod do biotechnologií
- Biochemie
- Obecná mikrobiologie
- Chemie potravin
- Technologie potravin
- Potravinářská mikrobiologie
- Legislativa v potravinářství
- Výživa člověka
- Vybrané kapitoly z epidemiologie a hygieny
Kde najdete po studiu uplatnění?
- Výroba potravinářských výrobků
- Prodej potravinářských výrobků
- Vývoj nových potravinářských výrobků
- Management jakosti a bezpečnosti potravin
- Dozorové orgány a státní správa
- Podnikové i akreditované laboratoře
- Poradenská činnost
Co by vás mohlo zajímat?
Zeptejte se přímo studenta!
Zajímají vás podpultovky, které může znát jen ten, kdo právě studuje? No problemo, tu je kontakt:
Pokud se zajímáte o potraviny, mohlo by vás taky bavit:
- Gastronomické technologie (Bc.)
- Chemie a analýza potravin (Bc.)
- Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie (Bc.)