Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie
Wikipedie vám poví, že „biotechnologie znamená jakoukoli technologii, která využívá živých organismů k produkci nebo modifikaci výrobků či procesů.“ Máte z toho už teď hlavu v kýblu?
A to jste ještě neslyšeli, že se během studia naučíte předpovídat změny jakosti a bezpečnosti potravin, ale taky zabrousíte do světa mikroorganismů. Povídat si budete o jejich využití třeba při aplikaci mlékařských kultur, nebo rovnou v kontextu geneticky modifikovaných organismů. Navíc budete moct před kamarády i rodinou s kamenným obličejem a jistotou hlase používat pojmy jako enzymatický preparát, DNA nebo biosyntéza, což si za klobouček rozhodně nedají.
Ale nebojte, tak jako u ostatních specializací programu Technologie a hodnocení potravin, vás samozřejmě v úvodu čeká i pořádný přírodovědný základ, abyste z toho nebyli paf.
Na jaké předměty se můžete těšit?
- Biochemie
- Obecná mikrobiologie
- Cytologie a morfologie mikroorganismů
- Molekulární biologie
- Bioanalytické metody
- Chemie potravin
- Potravinářská mikrobiologie
- Tradiční a moderní biotechnologie
- Kultivační techniky a biotechnologické aplikace
- Potravinářské technologie a biotechnologie
- Biotechnologický projekt
Kde najdete po studiu uplatnění?
- Výroba biotechnologických produktů
- Vývoj nových produktů biotechnologií
- Podnikové, akreditované i výzkumné laboratoře
- Management jakosti a bezpečnosti potravin
- Prodej biotechnologických produktů
- Dozorové orgány a státní správa
- Poradenská činnost
Co by vás mohlo zajímat?
Zeptejte se přímo studenta!
Zajímají vás podpultovky, které může znát jen ten, kdo právě studuje? No problemo, tu je kontakt: