Gastronomické technologie
Chcete vědět jak správně vést podniky v oblasti hotelnictví, gastronomie i turismu? Vždycky jste tak trochu toužili být jako Zdeněk Pohlreich nebo rovnou Gordon Ramsay? Kurzy podnikatelských aktivit vás dobře připraví na rozjezd vlastního byznysu, nějaká ta lekce legislativy vás pak zase uchrání před problémy. V kulinářské oblasti se seznámíte s výrobou i analýzou tradičních pokrmů a specialit z celého světa, pod pokličku nahlédnete i molekulární gastronomii. Část přednášek je věnována zdravému životnímu stylu a biopotravinám. Záleží jen na vás, jestli se z vás po absolvování stane řadový zaměstnanec nebo rovnou ředitel. Podstatné je, že díky rozmanitosti studovaných předmětů zvládnete obojí.
Na jaké předměty se můžete těšit?
- Základy senzorické analýzy
- Regionální a světová gastronomie
- Hotelový a restaurační provoz
- Gastronomické technologie
- Analytická chemie
- Biochemie
- Chemie potravin
- Řízení bezpečnosti potravin
- Marketing v gastronomii a cestovním ruchu
- Víno v gastronomii
- Vinařská technologie
- Výživa člověka
Kde najdete po studiu uplatnění?
- Řízení provozu hotelů
- Provoz restaurační zařízení
- Státní správa
- Management cestovních kanceláří i turistických center
- Poradenská činnost
Co by vás mohlo zajímat?
Zeptejte se přímo studenta!
Zajímají vás podpultovky, které může znát jen ten, kdo právě studuje? No problemo, tu je kontakt:
Pokud se zajímáte o jídlo a gastronomii, mohlo by vás taky bavit:
- Technologie potravin (Bc.)
- Chemie a analýza potravin (Bc.)
- Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie (Bc.)