Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
FT
Fakulta technologická

Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie

Fakulta: Fakulta technologická Program: Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie Forma: Prezenční Typ: Magisterské Jazyk: Čeština

Fascinuje tě svět mikroorganizmů a líbí se ti propojování různých oborů? Tak zbystři. Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie by tě mohly chytit za srdce. Tento studijní program se totiž točí kolem mikroorganizmů a toho, co všechno dokážou. A dívá se na to hodně zeširoka, prolíná se tady výroba potravin s mikrobiologií, biologické a chemické přístupy, a to ve spojení s výživou a zdravím člověka.

Získáš nejen solidní teoretické základy, ale i praktické dovednosti v oblasti práce s mikroorganizmy, enzymy a biotechnologickými metodami, které mění potraviny a další produkty na mikrobiologické “umění”. Budou tě zajímat biochemické a mikrobiologické procesy, ale také to, jak tyto produkty kontrolovat, testovat a zajistit jejich kvalitu. To všechno s důrazem na udržitelné a zdraví prospěšné aspekty. Studium ti nabídne hlubší pohled na to, jak mohou biotechnologie pozitivně ovlivnit budoucnost potravinářského průmyslu. Fermentované potraviny a nápoje, doplňky stravy, vitaminy, enzymy, antibiotika, biopolymery, to všechno mohou mikroorganizmy produkovat a ty budeš vědět, jak je k tomu donutit. Tak pojď a objev s námi svět, kde se věda a inovace soustředí na věci, které nás denně obklopují!


Na jaké předměty se můžete těšit?

  • Využití mikroorganizmů v biotechnologiích
  • Analýza mikroorganizmů a jejich produktů
  • Geneticky modifikované organizmy v potravinářství
  • Funkční potraviny a nutraceutika
  • Bioinženýrství
  • Toxikologie
  • Biotechnologická produkce biologicky aktivních látek
  • Biotechnologie ve výrobě potravin rostlinného původu
  • Biotechnologie ve výrobě potravin živočišného původu
  • Biotechnologie ve výrobě nápojů
  • Bionanotechnologie
  • Buněčné technologie a produkce biomolekul
  • Farmakochemie
  • Biostatistika

Kde najdete po studiu uplatnění?

  • Realizace a řízení výroby v podnicích zaměřených na potravinářské a další biotechnologie (pivovary, vinařství, producenti čistých potravinářských kultur, mlékárenské podniky apod.)
  • Výzkum
  • Vývoj a testování (podnikové, akreditované a výzkumné laboratoře)
  • Farmaceutický průmysl
  • Dozorové orgány a státní správa
  • Poradenská činnost

 

Fakulty a součásti

Zavřít