Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
FT
Fakulta technologická

Gastronomie a výživa

Fakulta: Fakulta technologická Program: Gastronomie a výživa Forma: Prezenční Typ: Bakalářské Jazyk: Čeština

Možná sníte o vlastní restauraci, cukrárně nebo hotelu. Tajně v noci sjíždíte všechny díly Masterchefa a zbystříte pokaždé, když zaslechnete předponu gastro. Zajímají vás nové trendy v gastronomii, nevynecháte žádný foodfestival a nad jídlem chcete přemýšlet i z pohledu výživy člověka. Mluvíme vám z duše? Tak to jste právě našli svůj budoucí obor.

A pozor. Nebude to jenom halda teorie. Gastronomie a výživa je profesně zaměřený program, a to znamená, že součástí studijních plánů je odborná praxe v různých typech gastroprovozů, kde se dozvíte o chodu těchto podniků skoro všechno. K tomu přidejte teorii v oblasti gastronomie, gastronomických technologií,  gastroturismu, výživy člověka, výroby, skladování a bezpečnosti potravin, organizaci restauračních a hotelových služeb. A to vše z pohledu moderních trendů. Co dostanete? Dokonalý start vaší kariéry ve světě vysoké gastronomie.

Na jaké předměty se můžete těšit?

  • Základy a vývoj gastronomie ve společnosti
  • Epidemiologie a bezpečnost potravin
  • Chemické složení a hodnocení potravin a pokrmů
  • Technologická zařízení ve stravovacích službách
  • Regionální a světová gastronomie
  • Udržitelnost v gastronomii
  • Hotelový a restaurační provoz
  • Výživa a dietologie
  • Nutraceutika ve výživě a zdravý životní styl
  • Alternativní a nové způsoby stravování
  • Welness gastronomie

Kde najdete po studiu uplatnění?

  • Řízení provozu hotelů
  • Provoz restauračních zařízení
  • Management v oblasti produkce a distribuce potravin
  • Státní správa v oblasti gastronomie a výživy
  • Poradenská činnost


Projekt ADAPT UTB: Adaptabilní, Digitální, Agilní, Progresivní, Transformace UTB ve Zlíně je financován Evropskou unií v rámci Národního plánu obnovy z evropského Nástroje pro oživení a odolnost a státním rozpočtem ČR.


Fakulty a součásti

Zavřít