Chemie, technologie a analýza potravin
Staňte se opravdovými mistry potravinářství! Pokud máte chuť získat rozhled za jeho základní obzory, tohle bude zaměření podle vašeho gusta.
Najdete recept na inženýrské procesy a jejich uplatnění v technologických postupech při výrobě a zpracování potravin rostlinného a živočišného původu, k tomu načerpáte znalosti o vlivu technologických procesů na chemické složení, fyzikální, biologické, senzorické, výživové a jiné charakteristiky zpracovaných produktů.
Ale… Jelikož je věda o technologii výroby potravin z povahy věci multidisciplinární, přimícháme k základu i další vědní oblasti, a to s důrazem na chemické látky, procesy a technologie využívané při výrobě, skladování a hodnocení potravin, pokrmů a nápojů.
Zároveň neopomíjíme, že doba jde kupředu, nároky na kvalitu, nutriční složení či nezávadnost potravin se zvyšují, světová populace roste… A tak se budeme ve velkém zabývat rovněž inovacemi výrobních postupů. Díky tomu probádáte například téma trvalé udržitelnosti a využití potravinářských odpadů, vývoj potravin se zvýšenou úrovní bioaktivních látek s antioxidačními vlastnostmi, chytré obaly nebo využití minoritních potravin, jako jsou jedlé květy, ovoce, jedlý hmyz, netradiční obiloviny a houby
Zkrátka, pokud jde o současnost a budoucnost v oboru potravinářství, nemíníme před vámi nic držet pod pokličkou.
Na jaké předměty se můžete těšit?
- Biologicky aktivní látky v potravinách
- Moderní trendy v chemii potravin
- Technologie a chemie potravin rostlinného původu
- Technologie a chemie potravin živočišného původu
- Biochemické procesy v potravinářství
- Mikrobiologie potravinového řetězce
Kde najdete po studiu uplatnění?
- Řídící funkce v potravinářském průmyslu
- Vývoj a výzkum potravinářských technologií
- Procesní inženýrství ve zpracování potravin
- Technologie výroby potravin
Co by vás mohlo zajímat?
Zeptejte se přímo studenta!
Zajímají vás podpultovky, které může znát jen ten, kdo právě studuje? No problemo, tu je kontakt: