Chemie potravin a bioaktivních látek
Fakulta:
Fakulta technologická
Program:
Chemie potravin a bioaktivních látek
Forma:
Prezenční
Typ:
Magisterské
Jazyk:
Čeština
Teď vám vyjmenujeme seznam všeho, k čemu se během studia tohoto navazujícího oboru dostanete. Takže: Chemické a technologické disciplíny s prohloubením znalostí v analýze a hodnocení potravin, farmakochemie, ekonomika výživy, molekulární genetika, potravinářská technologie a legislativa, chemie potravinových přísad a doplňků, chemie potravin, chemie přírodních heterocyklů, struktura molekul. To se dá, ne?
Na jaké předměty se můžete těšit?
- Chemie potravin
- Analýza a hodnocení potravin
- Teorie a metody strukturní analýzy
- Chemie přídatných látek a doplňků potravin
- Stabilizátory a emulgátory v potravinářství
- Molekulární biologie
- Supramolekulární chemie
- Chemie přírodních heterocyklů
- Bioaktivní heterocyklické sloučeniny
- Analýza bioaktivních látek v potravinách
- Interpretace chromatografických a spektrálních dat
- Metody syntézy organických látek
Kde najdete po studiu uplatnění?
- Vedoucí, kontrolní a řídící funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu
- Výzkumná a vývojová pracoviště
- Velkoobchodní organizace
- Orgány státní správy a samosprávy
- Kontrolní orgány (EU)
- Obchodní činnosti zaměřené na potraviny a bioaktivní látky
Co by vás mohlo zajímat?
Zeptejte se přímo studenta!
Zajímají vás podpultovky, které může znát jen ten, kdo právě studuje? No problemo, tu je kontakt: