Chemie a analýza potravin
Nestačí vám jen „mít rád jídlo“, vy ho prostě milujete do hloubky. Chcete ho rozpitvat, zanalyzovat a prohlídnout si ho mikroskopem a ideálně ještě porovnat s jinými? To se stává.
V počátku tříletého studia Chemie a analýzy potravin se nejprve společně vrhneme do základních přírodovědných oborů. Nedá se nic dělat, ty prostě musíte umět, když chcete být gastrochemikem. Krom toho ale nahlédnete i pod pokličku – představíme si základní složky potravin, včetně široké skupiny látek označovaných jako bioaktivní. Vydáme se po stopách analytických metod, pomocí nichž můžeme jednotlivé skupiny sloučenin v potravinách sledovat. Na přístroje se nebudeme chodit dívat, my se s nimi budeme přátelit. Přípravou vzorků počínaje a samostatným navrhováním experimentů a vyhodnocováním získaných dat konče.
Ona vlastně výuka většiny předmětů bude doslova protkána laboratorními cvičeními, takže není-li pro vás laboratorní plášť neznámým kusem ošacení, pak jste právě vy tím pravým uchazečem. A kdo ví, třeba si to pak rovnou s chutí prodloužíte o Chemii potravin a bioaktivních látek na magisterském stupni studia.
Na jaké předměty se můžete těšit?
- Obecná a anorganická chemie
- Analytická chemie
- Biochemie
- Chemie potravin
- Potravinářská mikrobiologie
- Potravinářské technologie a biotechnologie
- Kvalita a bezpečnost potravin
- Analýza potravin
- Bioorganická chemie
- Základy instrumentálních metod v analýze potravin
- Tradiční a moderní biotechnologie
- Výživa člověka
Kde najdete po studiu uplatnění?
- Potravinářský průmysl
- Státní správa
- Kontrolní instituce
- Výzkumné a vývojové instituce
Co by vás mohlo zajímat?
Zeptejte se přímo studenta!
Zajímají vás podpultovky, které může znát jen ten, kdo právě studuje? No problemo, tu je kontakt:
Pokud je chemie vaše láska, mohlo by vás taky bavit:
- Materiálové inženýrství (Bc.)
- Ochrana životního prostředí (Bc.)
- Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie (Bc.)