Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět

UTB získala lepší umístění v žebříčku Times Higher Education Young University Rankings 2024

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) se zařadila do prestižního žebříčku Times Higher Education Young University Rankings 2024, který uvádí nejlepší světové univerzity, jež jsou mladší 50 let. Naše univerzita se umístila na 351.-400. místě, což představuje významné zlepšení oproti loňskému roku.

Žebříček Times Higher Education Young University je založen na pečlivě vybraných výkonnostních ukazatelích. Letos bylo hodnoceno 673 univerzit, oproti 605 v minulém roce, a dalších 499 institucí bylo uvedeno jako „reportéři“ (poskytly údaje, ale nesplnily kritéria způsobilosti pro získání pořadí v žebříčku). Tento žebříček poskytuje komplexní a vyvážené srovnání univerzit na základě jejich výkonu v oblasti výuky, výzkumu, přenosu znalostí a mezinárodního výhledu.

Umístění naší univerzity je nejen potvrzením kvality a významu našeho vzdělávacího a výzkumného úsilí, ale také motivací k dalšímu zlepšování. UTB se tak řadí mezi 8 hodnocených univerzit v České republice, mezi kterými obsadila 2. místo. Tento úspěch potvrzuje naši rostoucí prestiž a význam na mezinárodní akademické scéně.

Fakulty a součásti

Zavřít