Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci

Operační programy

OP JAK

Seznam projektů

  • Rozvoj adekvátní infrastruktury doktorských studijních programů na UTB ve Zlíně (RADOST)

Detaily projektů

Rozvoj adekvátní infrastruktury doktorských studijních programů na UTB ve Zlíně (RADOST)

Registrační číslo projektu:

CZ.02.01.01/00/22_012/0006919

Stručný popis projektu:

Projekt je zaměřen na podporu rozvoje doktorských studijních programů (DSP) realizovaných na UTB ve Zlíně. V průběhu realizace projektu dojde k pořízení moderního přístrojového vybavení i k zajištění vybavení DSP audiovizuální a výpočetní technikou, interiérem atd. Na vybraných součástech UTB ve Zlíně (Fakulta managementu a ekonomiky, Fakulta aplikované informatiky) bude také provedena rekonstrukce prostor vyčleněných pro výuku studentů DSP či pro výzkum realizovaný studenty DSP.

Cíle a výsledky projektu:

Hlavním cílem projektu je rozvoj infrastruktury pro potřeby DSP realizovaných na UTB ve Zlíně. Jeho dosažení umožní univerzitě významně kvalitativně zlepšit podmínky pro studium, růst odborné kvalifikace i rozvoj výzkumných kompetencí studentů v DSP. V neposlední řadě také pomůže posílení atraktivity těchto studijních programů.

Dílčí cíle projektu jsou na základě specifických potřeb konkretizovány pro jednotlivé součásti UTB ve Zlíně takto:

  1. Fakulta technologická (FT) − Rozvoj přístrojové infrastruktury formou pořízení 5 klíčových přístrojů, jenž využije v průběhu realizace projektu min. 255 studentů doktorských, navazujících magisterských a bakalářských studijních programů realizovaných na FT.
  2. Fakulta managementu a ekonomiky (FaME) − Vytvoření výukového pracoviště behaviorální ekonomie a blockchainových technologií pro min. 92 studentů doktorského, navazujícího magisterského a bakalářského studia realizovaného na FaME.
  3. Fakulta multimediálních komunikací (FMK) − Rozšíření a modernizace přístrojového vybavení o 5 funkčních celků pro minimálně 150 studentů uměleckých studijních programů FMK.
  4. Fakulta aplikované informatiky (FAI) − Modernizace infrastruktury formou zajištění vybavení (laboratorní přístroje, výpočetní technika, nábytek) a rekonstrukce podlah v prostorách určených pro studenty doktorského studia, jenž využije v průběhu realizace projektu min. 128 studentů doktorských, navazujících magisterských a bakalářských studijních programů realizovaných na FAI.
  5. Fakulta humanitních studií (FHS) − Posílení výukové infrastruktury prostřednictvím pořízení přístrojového a nábytkového vybavení pro modernizaci výukových prostor, jenž využije v průběhu projektu min. 80 studentů doktorských, magisterských/navazujících magisterských a bakalářských studijních programů.
  6. Univerzitní institut (UNI) − Modernizace přístrojové infrastruktury formou pořízení 6 přístrojů určených pro min. 73 studentů celoškolských doktorských studijních programů. Tyto studijní programy jsou realizovány na Centru polymerních systémů, které organizačně spadá do struktury vysokoškolského ústavu UNI.

Projekt Rozvoj adekvátní infrastruktury doktorských studijních programů na UTB ve Zlíně (RADOST) je spolufinancován Evropskou unií.

Fakulty a součásti

Zavřít